Grafisch ontwerp - Van affiche tot huisstijl en van magazine tot gevel.

Grafische vormgeving is orde aanbrengen in drukwerk, en zo mogelijk ook vreugde.' Vormgever Willem Sandberg (1897-1984)

Voorop staat, dat we heldere - geordende - communicatie willen maken. Jouw klant, patient of prospect moet namelijk zo snel mogelijk begrijpen wat jij bedoelt en wat jij voor hem of haar kan betekenen.

Maar... We willen meer. Zo mogelijk vreugde. Zodat jij enthousiast je visitekaartje kan overhandigen en daarmee jouw eerste indruk goed is. Zodat er iets extra's gebeurt als iemand jouw brochure in handen heeft. Zodat de vormgeving werkelijk bijdraagt aan wie jij met jouw bedrijf kiest te zijn.

FAQ over grafische vormgeving

Wat kan ik verwachten bij als ik jullie mijn logo en huisstijl laat ontwerpen?

In ieder geval kun je verwachten dat je héél wat te kiezen hebt..! We maken altijd 3 zeer uitgebreide concepten, door ten minste twee verschillende ontwerpers, en met steeds een andere inspiratie. Wil je voorbeelden zien?
qnwtjcy.jpg

Wat kan Djen allemaal vormgeven?

Alles! Maar hieronder vind je een overzicht wat het meeste voorkomt.

Drukwerk
 • Logo
 • Visitekaartje
 • Briefpapier & envelop
 • Flyer & folder
 • Post- of wenskaart
 • Boek
 • Gevelbekleding
 • Advertentie
 • Magazine
 • Beursmateriaal
 • Digitale media
Online middelen
 • Website
 • Animatie
 • Social Media uiting, post of omslagfoto
 • E-mail handtekening
 • HTML nieuwsbrief

Hoe zit het met correcties?

Standaard hebben wij tenminste 1 correctieronde bij elk ontwerp. Dat is in de prijs inbegrepen. Afhankelijk van de opdracht zijn er soms 2 of meer correctierondes. Het is maar net wat is afgesproken.

Maar... ook wij willen een mooi resultaat! we zijn echt niet te beroerd om na een officiële correctieronde nog een laaste wijzigingetje door te voegen. We geven zelf goed aan waar de grens ligt.

Krijg ik alle bronbestanden?

Ja, je krijgt uiteraard van ons als je dat wilt alle bronbestanden opgeleverd. Het pakket bestaat uit elk mogelijk bestand. Voor zowel web, print, als druk.
fun-money-by-materials-aart.png

Wanneer moet ik betalen?

Dat ligt een beetje aan de grootte van de opdracht. Voor orders tot €1000,- krijg je achteraf een factuur. Bij hogere bedragen vragen we een aanbetaling. Drukwerk moeten wij soms vooruit betalen. Daarom gaan we ervan uit dat jij ook jouw rekening snel voldoet. Voor een volledige restyle van jouw identiteit of nieuwbouw van je website factureren we in overleg in 2 of 4 termijnen.

Regelt Djen ook drukwerk?

Natuurlijk. Mooi materiaal maakt een tof ontwerp af. En we begrijpen ook dat jij niet weet hoe het zit met kleuren, snijtekens en afloopmarges. Ieder zijn vak! Wij kennen veel fijne drukkerijen in de omgeving die ons helpen om voor jou een mooi resultaat neer te zetten.
952d99bf4f3ca08c38fd130099422a4d.jpg

Hoe ziet het ontwerpproces eruit?

 1. Koffie en een goed gesprek
 2. Concept
 3. Ontwerp
 4. Correctieronde
 5. Drukkerij
 6. Vieren van de overwinning

Een goed ontwerp begint met... koffie! Of wijn. En vooral met een gesprek en brainstorm. Djen werkt nooit zomaar samen: we spreken altijd vooraf met elkaar om helder te krijgen wat jij verwacht en welke kant wij op willen. Vaak werkt zo'n eerste meeting erg enthousiasmerend: de ideeën vliegen over tafel en langzaam krijgt jouw vage plan concretere contouren. We gebruiken eventueel 23plusone om waarde toe te voegen aan wat jij uit wil stralen.

We maken een indicatie van de te verwachten uren (en bijbehorend tarief) en de planning van het proces. Als we het daarover eens zijn, gaan wij aan de slag. Van schets naar concept en van concept naar eerste ontwerp. Dit ontwerp sturen we naar je door. Afhankelijk van de grootte van de opdracht gaan we aan de hand van jouw opmerkingen en ons voortschrijdend inzicht corrigeren. Meestal hebben we aan één of twee redactieronden genoeg om tot een geweldig eindresultaat te komen.

Contact hebben we voornamelijk via de e-mail of telefonisch: dat is voor iedereen wel zo efficient! Voor grotere opdrachten zoals boeken, magazines en websites hebben we vaak meer tijd nodig. In dat geval plannen we meestal ook tussendoor nog een meeting.

Als we allemaal 100% tevreden zijn, kan publicatie beginnen. In het geval van digitale vormgeving betekent dit dat het resultaat online komt. In het geval van gedrukte media sturen we het ontwerp naar onze vaste of jouw eigen drukkerij.

En dan... Dan mogen we elkaar feliciteren met een geslaagde samenwerking en een eindresultaat waar je een puntje aan kunt zuigen!

funny-graphic-designer-posters-charts-17.jpg

Hoe kies je een grafisch ontwerper?

Er zijn zoveel verschillende partijen waar je terecht kunt: van grote communicatiebureaus tot kleine zelfstandigen. Hoe kies je een grafisch ontwerp bureau dat echt bij je past?

Staan er veel opdrachten in het portfolio?

Zijn die heel divers of lijkt alles een beetje op elkaar? En nog belangrijker, spreekt het werk je aan? Zijn het telkens maar korte opdrachten of komen klanten na bijvoorbeeld logo ontwerp terug voor visitekaartjes, reclamemateriaal, flyers en brochures? Een tevreden klant komt terug.

Neem contact op voor een goede eerste indruk

Als je een grafisch ontwerper hebt gevonden die je wel aanspreekt, kun je contact opnemen met hem of haar. Stel vragen over de werkwijze en natuurlijk de prijs. Is de ontwerper prettig in de communicatie? Reageert hij of zij snel op jouw e-mails? Dit geeft vaak aan hoe de communicatie tijdens jouw opdracht zal verlopen.

Laat je niet altijd verleiden door de prijs

Er zijn veel prijsvechters op de markt. Dit kan prima zijn als dit past bij je doel of als je weinig geld te besteden hebt, maar denk er wel aan dit zijn uitwerking heeft op het uiteindelijke eindproduct. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat er dan weinig correcties gedaan kunnen worden, hier is immers weinig tijd voor ingecalculeerd. Dit hoeft niet voor problemen te zorgen, als je dit maar bespreekt en je jezelf goed voorbereidt voor een zo efficiënt mogelijke samenwerking. De meeste grafisch ontwerpers besteden graag wat meer tijd aan het proces om tot een echt goed ontwerp te komen.

Ingekort blogbericht, oorspronkelijk geschreven door Joost Broeksteeg van Prestige Design.

funny-graphic-designer-posters-charts-1.jpg

Waarom zou je voor Djen kiezen?

Eerlijk is eerlijk, op elke hoek van de straat zit een vormgever. Van een zolderkamerknutselaar tot een mega reclamebureau. En we werken allemaal naar eer en geweten.

Toch vindt Djen zichzelf anders. Wij maken voor een betaalbare prijs een bijzonder ontwerp. Nadruk ligt op jouw eigenheid. Wij werken voor opdrachtgevers die weten waar ze mee bezig zijn, die bestaansrecht hebben en dat zelf ook weten. En we zoeken fun tijdens het ontwerpproces.