cascade-header.jpg

Cultureel Centrum Cascade

Een begrip in Hendrik-Ido-Ambacht en omstreken: Cascade! Een eer om als 't Ambachters gevraagd te worden voor het ontwikkelen van een nieuwe identiteit! :-)

In 2018 ontstond in Cascade de wens een sterke identiteit te ontwikkelen, waarbij binnen een herkenbare uitstraling de nadruk ligt op de veelzijdigheid. Cascade kreeg bekendheid als ‘cultureel centrum’ met nadruk op het theaterprogramma. Dat er ook zaalverhuur is, dat de beide sporthallen in Hendrik-Ido-Ambacht onder beheer van Cascade vallen, en dat er een plek is voor horeca en evenementen onder de noemer 'Boven.' is tot dat moment nauwelijks bekend bij het grote publiek. Aan ons de taak een nieuwe, dynamische identiteit met bijbehorende huisstijl te ontwikkelen, waarbij de verschillende takken worden geïntegreerd onder de brede waaier van Cascade. 

Plezier, toegankelijk en veelzijdig: de belangrijkste drijfveren van Cascade en daarmee een uitgangspunt voor vormgeving. Om de veelzijdigheid te benadrukken en de focus te verleggen van theater richting álle vier de pijlers van Cascade, kozen we voor een dynamische huisstijl, waarbij iedere pijler een eigen identiteit en kleur heeft, en tegelijk verbonden blijft met het fundament Cascade.

Opdrachtgever
Cascade