PHI Factory & PHI Notes

Nederland moet circulair zijn in 2050 is vastgesteld in het beleid van onze overheid. Maar hoe transformeer je een grote organisatie van lineair naar circulair?

De gedreven powervrouwen van Phi Factory weten hoe je dit moet doen en waar je aan moet denken. Op projectbasis werken zij voorpartijen als Rijkswaterstaat en de Koninklijke Bibliotheek aan de overgang naar een circulaire bedrijfsvoering, waarbij zij met name expert zijn op gebied van Facility Management.

Bij de naam 'PHI' is gebruik van het Griekse teken φ natuurlijk een eis. Phi staat voor de gulden snede. De gulden snede is een stukje eeuwenoude raadselachtige wiskunde, waarbij een bepaalde verhouding terug te vinden is over heel de wereld: in architectuur, in de natuur, in kunst etc. De schoonheid en tegelijkertijd het natuurlijke element hebben wij terug laten komen in logo, huisstijl, diverse modellen en websites. Bijzonder om steeds met deze verhouding rekening te houden!

PHI Notes

Daarnaast werken wij ook samen met PHI voor hun bijzondere eigen product: PHI Notes, slimme notitieboekjes die steeds opnieuw kunnen worden gebruikt door inzet van uitwisbare pagina's! Wij mogen de vormgeving van de omslag voor rekening nemen, en hebben al mogen werken in opdracht van o.a. ProRail, Booking.com en Humanagement. En natuurlijk hebben we ook een Djen-editie van PHI Notes in huis!

Nadenken over drukwerk

De circulaire economie is een systeem dat bedoeld is om herbruikbaarheid van producten en grondstoffen te maximaliseren en waardevernietiging te minimaliseren. In bijvoorbeeld het drukwerk houden we hier ook rekening mee. Zo worden de rolbanners voor PHI gedrukt bij De Koning op mooi gerecycled polyethyleen, en worden de cassettes hergebruikt. De visitekaartjes zijn gedrukt op 350 grams Cocoon Uncoated 100% Recycled papier, geregeld via WeLoveRecycled.nl. Practice what you preach: op deze manier denken wij mee met PHI en kunnen we met elkaar zorgen dat zij ook zelf circulair werken!

Upcoming

Op dit moment zijn we bezig in een toffe samenwerking met een groot project dat naar verwachting in februari 2018 vrijgegeven wordt... To be continued :-)

Referentie:
Geerke Versteeg: 'Djen Design is onze vaste partner voor vormgeving, huisstijl, websites en het vormgeven van al onze illustraties en modellen. Eigenlijk maken ze alles waar wij mee kunnen communiceren en onze circulaire boodschap mee over kunnen brengen. Het snelle schakelen, bereikbaarheid op onmogelijke tijdstippen en het bewaken van onze huisstijl (lees PHI-gevoel) zorgt ervoor dat wij enorm blij zijn met Djen. Ze adviseren ons op een eerlijke oprechte wijze, zijn creatief, staan open voor feedback en sluiten naadloos aan bij onze manier van werken.'

Opdrachtgever:
PHI Factory

Website:
www.phifactory.com
www.phinotes.com

0
Shares

Volg Djen!

Close

Dan zie je af en toe wat we uitspoken :-)